Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/dtusat1/includes/header.inc.php on line 28
DTUsat-1: System Engineering - Minutes
DTUsat logo
DTUsat sites
DTUsat Project
» DTUsat-1
System Engineering


Date: 26-6-2003 By: Niels Holmgård Andersen
Referat af SysEng 26/6 2003

David fortæller at klistermærker/pins til launchbytning kunne være en god ide en anden gang. Det er også billig reklame og kommen-i-snak-med-folk hjælp.

* Mandag program og praktiske detaljer
Det er ikke et webcast, det er en mail med en videooptagelse. Vi ved ikke præcist hvor lang tid der går før vi har noget, men der arbejdes stadig på et telefonmøde i real time. Canadierne får filen fra Eurockot og sender den videre til os.

Mogens spørger Freddy om format på videoen, samt sørger for forbindelse fra et telefonmøde til hele auditoriet via TF. Den første halve time går med en præsentation og en billedføljeton fra projektet. Mogens samler billeder til en præsentation. Jonas leverer billederne til Mogens, inkl. dem fra Rusland, på en cdrom.

Ti minutter før launch kommer telefonforbindelsen i stand, og ca. ½ time efter launch kommer en email med launch confirmation og muligvis indenfor en overskuelig tid en video af launchen. Efterpå må champagnepropperne springe.

Jordstationen kan selvfølgelig godt lytte mandag aften, men det er ikke sandsynligt at der er signaler. Der er et timeout på 30 minutter i softwaren, batterierne skal lade op til 3V8 først, og så skal vi have fat i den, hvilket vil sige at vi skal nå at omregne baneelementerne fra russerne. Vi har første reelle chance for at høre noget tirsdag morgen ved 6-tiden – og igen tirsdag aften ved 6-tiden, hvor vi burde høre noget også hvis batteritilstandsmålingen fejler.

Derudover har vi en lille pligt i forhold til næste hold: At skrive bogen Cubesat for Dummies. Det kan gøres mandag, hvor vi alligevel alle sammen er samlede.

Alle DTUsat-studerende bør have ægte DTUsat-trøjer på mandag – så kan vi genbruges som tjenere og champagneoptrækkere.


* Presse
Strax fredag – navngivning af satellitten? Richard og jeg tager derind. Vi lader være med at love noget angående hvorvidt vi vil bruge navnet. Update: Strax har givet efter og vil ikke lave en navngivningskonkurrence, men i stedet lave en quiz om rummet. Vi er i studiet om morgenen og producerer 3-6 minutters indslag, som de så fyrer af i løbet af formiddagen.


* ToDo inden mandag
Opgradere flight spare med solceller og solsensorer for at teste ACDS. Vi venter med selve antennen, da satellitten skal gennemgå en B-dot test. Det kan kun nås i eftermiddag, så… Update: Det er nået. Flight Spare logger en batteriafladning i løbet af natten.

Magnetometerdriveren er i orden, men der var et statisk felt fra batteriet. Det er degausset nu. Det betyder at det er muligt at lave resten af

Antennetrackingtest på jordstationen. Jonas sætter Linux-maskinen op til at opdatere sit ur via NTP som et cronjob.

Modemmet skal pakkes ind. Det gør Niels.

Satellitpositionsfremviser til hjemmesiden. Det gør Jonas i weekenden.

Fremvisning af data fra databasen er undervejs som 2-ugers projekt.

Reinstallere Windowsmaskinen på jordstationen – den opfører sig mærkeligt med mellemrum. Det er muligvis ikke den højeste prioritet, men det bør gøres.

Batterimålekonstanter – både strøm og spænding. Det kigger Jonas og jeg på i eftermiddag når vi alligevel har Flight Spare åben. Update: Det er gjort. Målekonstanten for Vunreg var forkert, skal være hen ved 1.9 mV/EU. Det er uvist hvor fejlen har sneget sig ind, men loggen viser at målekonstanten blev lagt fast før miseren med de forskellige SPI-ADC’er blev opklaret. Målekonstanten passer perfekt med den graf, som tidligere blev tegnet over op- og afladning af batteriet. Vunreg ligger nu 0.3V over hhv. under batterispændingen til alle tider, bortset fra når overladningsbeskyttelsen er aktiv.

Temperatur-ID’er har ikke positioner på bændlet, hverken på flight eller på flight spare – det skal der tales med Jan og Martin om. Data findes et eller andet sted, de skal bare samles og konsolideres inden mandag. Jonas og jeg lodder også en mindre modstand på 1-wire bussen i Flight Spare – og så må vi lige få ID’erne lagt op, så vi kan afprøve temperaturdownload via fsterm. Update: Modstanden er skiftet, men da vi ikke havde et kabel til rådighed er temperatur-ID’erne ikke fundet endnu.* 2-ugers grupper
Visualisering 7 personer
Lager strålingsmonitorering 2 personer
B-dot + satellite toolkit 1 personer
Solsensorer og attitudebestemmelse ud fra kendte vektorer 7 personer
(mangler at bestemme de kendte vektorer – er svært for udenforstående)
Model af DTUsat-S i STK med solsensorer 6 personer
Tethersimulering af rotation af satellit og udfoldning af tether 7 personer
Future payloads 6-7 personer


* Efter launch – færdiggørelse
Satellitten vil køre i failsafe et stykke tid efter launch – sandsynligvis en uges tid eller to. David laver en logging-feature til fsterm, så vi får i det mindste lidt data ned når satellitten er direkte over os. Hans Henrik vil arbejde for at gøre applikationssoftwaren færdig inden sommerferien, men der er ressourceknaphed i softwaregruppen. David begynder eksamensprojekt efter sommerferien, så hvis softwaren skal opdateres efter da er der en hurdle som skal overstås. Det vil tage et godt stykke tid at sætte sig ind i frameworket.

Det betyder at vores ambitionsniveau hvad angår udadvendthed skal modificeres noget. Ordlyden i fx radioamatørpayloaden skal sørge for at gøre opmærksom på at det er en hensigtserklæring, at vi selvfølgelig vil gøre vores bedste, men at vi desværre har en alvorlig ressourcemangel hvad angår software.

Held og lykke til os alle og især til DTUsat selv – vi ses på mandag.

/Niels