Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/dtusat1/includes/header.inc.php on line 28
DTUsat-1: System Engineering - Minutes
DTUsat logo
DTUsat sites
DTUsat Project
» DTUsat-1
System Engineering


Date: 9-6-2003 By: Niels Holmgård Andersen
Referat af SysEng 9/6 2003

Status
Der er hul igennem applikationssoftwaren - protokol og radiokommunikation fungerer. Alt inklusive kan vi hive 10 kb ned i minuttet (ved godt signal/støj forhold). Den kører, men er ikke testet på flight spare endnu. Watchdog-mekanismen er ikke testet. B-dot er heller ikke afprøvet, så Flight flyver med kun et lille program i flash, som kan slå magnetorquerne fra. David burde være kommet hjem fra Rusland, men der er ingen der har hørt fra ham. Han burde udover magnetorquerprogrammet have uploadet ID'er for temperatursensorerne. Seneste nyt fra Toronto-teamet er at alt går fremad efter planen.

Der eksisterer nok solsensorer til at bygge flight spare op til at kunne teste applikationssoftware til attitudebestemmelse. Det vil være en fordel at kunne teste overgangen mellem to, men det er ikke nødvendigt at have alle sensorer monteret. Færdiggørelse af flight spare har en vis prioritet, dels af hensyn til test af attitudebestemmelsessoftwaren, dels til fremvisning af satellitten, men der er andre ting som er vigtigere lige nu.


3-ugers
Vi har genereret et foreløbigt projektkatalog. Det ligger på hjemmesiden under SysEng/3-ugers 2003. Nye projekter er velkomne, og der ligger også en del arbejde i at få skrevet nok specifikationer på projekterne til at "nye" mennesker vil kunne forstå hvad det drejer sig om - lige nu er det stort set i kode.


Afrapporteringsarrangement
Opdatering af systembeskrivelser til flight-status, inkorporering af sidste øjebliks rettelser. Rotation af systembeskrivelser mellem grupperne, så der kommer friske øjne på. På den måde kan hvide pletter på landkortet spottes og rettes. Blokdiagrammer med position og målekonstanter for målepunkter. Billeder sorteres.
Niels sørger for invitation med tilbagemelding og inkorporeret lokkemad.
Lokkemad: Socialt arrangement, pizza og fadøl torsdag aften
Praktiske ting: Router på bordet, alle omkring samme bord med bærbare?

Update: Der var ikke det store fremmøde, givetvis på grund af en meget sen opfølgningsmail fra min side. Jonas, Anders og jeg havde dog en hyggelig dag. Jonas har lavet et nyt design på hjemmesiden, som gør det væsentlig nemmere for nybegyndere udi DTUsat at finde rundt. Vi andre skal aflære nogle vaner først. Der mangler noget indhold hist og her, men sidens look-and-feel ser meget overbevisende ud.


Roll-out/PR
Når vi har talt med den første gang - ikke før - inviterer vi TV og vores samarbejdspartnere. Ritzau og Urban er i gang med opfølgnings/baggrundsartikler, som vil være klar til opsendelsen. Vi kan tidligst forvente at høre fra satellitten i løbet af mandag aften, og først tirsdag aften hvis 24-timers delayet kommer i spil.


Launch og post-launch
Kan vi se på på fredag.

Update: Det fik vi så ikke gjort. Det er også lidt svært at planlægge forløbet forud i detaljer, men der er nogle nøgledatoer vi i hvert fald i princippet skal lægge os fast på. Taget i omvendt rækkefølge:
Tether release: Er sidst på missionen, når attitudekontrol etc. har mistet sin nyhedsværdi - muligvis også som øvelse for studerende på næste semester? Jeg ville umiddelbart sige om et halvt års tid. Deadline er i maj, hvor vi må forvente at satellitten holder op med at virke, før, hvis den viser tegn på svaghed og snarligt sammenbrud.
Attitudekontrol: Er nok det mest spændende at bruge satellitten til et langt stykke hen ad vejen. Her er mulighed for at operere satellitten og se hvad der sker ved det. Desværre har vi ikke den direkte feedback som kameraet ville gøre mulig (øvelsen bliver lidt matlabiseret - tal ud og tal tilbage), men det er dog alligevel en rigtig satellit. Dette vil også motionere solsensorerne og give data for deres performance.
Radioamatørpayload: Kan køre nærmest uafhængigt af andre datoer, men skal laves på et tidspunkt, hvis vi vil fastholde vores troværdighed og goodwill. Kan med fordel køre under applikationssoftwaren, men det er ikke absolut nødvendigt.
Upload af applikationssoftware: Jeg ville foretrække at vente til satellitten har rebootet spontant en gang eller to, så vi ved at det sker - vi har ingen firecode :-) Herudover vil det være et betydeligt rarere framework at arbejde i for de senere moduler i softwaren.

Herimellem er der masser af ting, som DTUsat kan undersøge og give data tilbage om - der har aldrig fungeret så lille en satellit før, så der er mange ting som er nye.