Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/dtusat1/includes/header.inc.php on line 28
DTUsat-1: System Engineering - Minutes
DTUsat logo
DTUsat sites
DTUsat Project
» DTUsat-1
System Engineering


Date: 3-4-2003 By: Jonas Sølvhøj
Sys.eng. 3 april 2003

Ved starten af mødet var fremmødet beskedent. Flere kom til senere. Deltagerne var: Hans Henrik, Henrik, Niels, Martin, Klaus, David, Rufus, Mads og Jonas

Status for flatsat:
Flatsat eksisterer ikke endnu. Den vil blive samlet i morgen fra kl. 9.00 i integrationsrummet. Først power og obc, så radio, så acds, så solsensorer. Senere tether og kamera, når de er klar.

Rystetest af satellit sker fredag. Josef fra DSRI mener at vi muligvis har set spøgelser i forbindelsen med rystetesten. Han har lavet billedbehandling af videon der viser, at det ikke er så slemt, som det umiddelbart ser ud.

Radio:
OBC og radio integreres løbende. Der er stadig problemer med bitfejl og mistede bytes. Der kan sendes og modtages, men antallet af bitfejl varierrer. Der skal arbejdes videre med software.
Radioen har fået nye filtre, og print blev sendt til Elprint onsdag. Kommer tilbage fredag aften, hvor Niels bliver nødt til selv at lodde det op. Der mangler test mod power.

ACDS:
Integrationsmodel ligger i integrationsrummet. Klaus har monteret stik til solsensorer. Det er muligt at teste flight sensorerne ved at stikke fladkablet fra disse i tulipansokler.
Bdot virker jf. software – forudsat at reguleringsalgoritmen virker.
Klaus skal bruge nogle stumper ledning. Han får noget af Henrik

Solceller:
Monterede print kommer i dag. Til integrationen får vi i første omgang 1 print med solsensor og 3.

Tether:
Richard har fået monteret sit print, og tester i øjeblikket?
Mogens snakker med Torben om ændring af tetherboksen. Der skal muligvis være en arm på hver side af beslaget der holder spolen.

Elektronemitter:
Der mangler spidser på dem som er fremstillet. Rene forsøget at finde en løsning.

Richard skal snakke med Rene og Claus hvad der skal ske i forbindelse med print eller keramik til montering af elektronemitter.

Nyheder:
Satellitten skal afleveres først den 21. april. Skal vi samle en spare først i næste uge? Er det muligt at bruge DSRI’s renrum i Påsken?

Peder Klit undersøger om værkstedet har tid til at lave en 4mm forplade. Ellers må vi få lavet den på laserskæringsværkstedet.

Flight-rammen har fået boret huller til separationsfjedre og killswitche.