Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/dtusat1/includes/header.inc.php on line 28
DTUsat-1: System Engineering - Minutes
DTUsat logo
DTUsat sites
DTUsat Project
» DTUsat-1
System Engineering


Date: 10-2-2003 By: Niels Holmgård Andersen
Referat af SysEng 10-2

1) Opfølgning på sidste møde
Det var et yderst vellykket arrangement i fredags - det kunne have været sjovt at se flere af de gamle, men det kommer forhåbentlig til roll out. Til gengæld var vi særdeles godt besøgt af samarbejdspartnere, som havde en god dag at dømme efter reaktionerne. Alt i alt meget fint - så skal vi bare lige leve op til de store ord :-).

Bo Brændstrup fra EMI tog en digital video af den officielle del - den ligger tilgængelig på http://www.student.dtu.dk/~c973399/DTUsat/. Samme sted kan man finde en video af antenneudfoldningen som den ser ud i virkeligheden - så kan man sammenligne med animationen.

Jeg bad i indkaldelsen til sidste møde om tilbagemeldinger på den endelige vægt af delsystemerne. Kun en havde vægten med til mødet. Jeg skrev så i referatet at folk kunne sende mig vægten på mail, så skulle jeg nok samle dem. Jeg fik 0 tilbagemeldinger. Det er ikke nogen imponerende svarrate.
Implikationer: Er det ligegyldigt med referater? Er vægtbudgettet ikke vigtigt?
Tilbagemeldinger ud fra referatet er åbenlyst ikke godt nok. Hvordan skal vi så gøre det?

Malte understregede den psykologiske værdi i at krydse af på checklister og kom med en ide om at opsamle data for delsystemerne på et standardskema, som så kunne sendes ud separat - i det hele taget at sende actionpunkter ud i en separat mail for at gøre det mere overskueligt. Jeg kvier mig ved det; jeg håber ikke at det fremover skal deles op så referenten skal sende en mail til hver af dem som skal huskes på noget, men nu prøver vi.

Animation af antenneudfoldningen kom desværre ikke frem tidsnok til at blive vist i fredags, men den er forrygende flot: Hent den selv på http://www.dsri.dk/~jan.

2) Fotografering
Jeg har talt med Lasse Rusborg, og han vil gerne have tingene et stykke tid. Det kan dog lade sig gøre at komme forbi ham med en stump og hente den om eftermiddagen, så vil han lægge den forrest i køen.

Problemet er at de ting, som det lige nu er mest interessant at fotografere, bliver brugt intensivt. Udgangen på diskussionen blev at vi fotograferer de småting som vi har liggende - gerne tæt-agtigt på flight, men vi holder selve satellitten og de andre ting, som alligevel ikke er klar, tilbage til senere fotografering. På den måde udnytter vi Lasses tid på en måde, så vi får noget ud af den, men så vi ikke sinkes unødigt. Vi må så senere fotografere satellitten, når den kan samles helt.

En af de ting, som Sune Nordentoft Lauritsen rådede os til i sidste uge, da Torsten, Lars og jeg havde møde med ham om PR, var at få en professionel fotograf til at tage nogle actionbilleder - billeder af folk, som arbejder på noget som tydeligvis er en satellit. Det skal vi have fulgt op på, men det er ikke det Lasse gør nu.

3) Runde
Power: Thomas har arbejdet med Klaus til midnat fredag, og de fik latch-up kredsløbet til at fungere. Der er dog problemer med printet - banerne er for små, de er ikke lavet til strømstyrken. En bane inde i printet brændte over under forsøgene. Printet er autoroutet, og det gør man ikke ustraffet med powerelektronik. Vi skal have fundet en som kan lave det ordentligt, fx ved at bruge PowerCAD med en bisidder her fra projektet. Et alternativ er RJL Systems, som Klaus har en kontakt til. For at få et powerprint så hurtigt som muligt skal det printlayout laves om sådan cirka nu. Hvis der er fysiske pladsproblemer ved 4-lagsprintet, kan vi overveje 6-lags, men det er dyrt og muligvis unødvendigt.

Henrik venter på maskintid til at fremstille flightspoler.

Klaus fandt den fejl, som har givet de systematiske fejl i målingerne. Det koster 1000 kr i stumper og nogle ledningsmonteringer på printet at få løst problemet. Det tager formentlig denne uge med, men derefter skal der laves endelige test og kalibrering.

OBC: Intet nyt.

Solsensorer: Intet nyt.

Boot: Kan man på en eller anden måde kende målinger af spændingen på den uregulerede bus, som er helt forkerte? Ja, hvis man måler en spænding som er lavere end den kan være (2.8V), er det forkert. Og spændinger over 5.2V er også gale. Den lave grænse kommer af batteribeskyttelsen, som slukker for computeren hvis spændingen er lavere end 3V. Den høje sættes af solcellernes open circuit spænding.

Radio: Jeg arbejder fortsat på printlayout. Det går fremad, men tager meget lang tid. Må jeg få 3.6V direkte fra SEPIC'en til PA'en? Ja. En anden mulighed er at bruge den uregulerede bus direkte og se stort på effektiviteten af PA'en - det undersøger jeg.
Antenneoverbrænding allerede budgetteret på 3.6V. [Hvilket dog ikke kommer til at ske alligevel. Vi brænder fra den uregulerede bus]

4) Systemspørgeskemaer (Affødt af Maltes ide om tilbagemelding)
Vi udsender et spørgeskema, som samtidig kan bruges til kickstart af logbog for systemerne. Jeg kan ikke nå at lave det lige nu - men følgende kunne bruges som en start:

Sprog: Engelsk

Forside:
Navn, funktion
Vægt af undersystemer, strømforbrug ved de forskellige spændinger, gerne et billede
Harnessbidrag i vægt - vægt af kabler til subsystemerne
Mål på printet - målt fysisk incl. byggehøjde i zoner, hvor over 2 mm
Kontaktpersoner, så komplet adresse som muligt (forestil jer at stå i Canada…)

Interfaces, hardware:
Stikforbindelser, polaritet, betydning af signalet
Ledningsforbindelser til andre delsystemer
Hvad måler A/D-kanalerne? Hvad er omsætningsforholdet? Hvad er det aktive område? Hvad betyder målingen?
Hvilke målepunkter er der temperaturer på, og hvad er de sikre værdier? Hvad gør man hvis et målepunkt bliver for varmt?

Interfaces, software:
Kald og

Status:
Hvad er helt færdigt
Hvad er næsten færdigt
Hvad mangler der
Brandslukning

Teknisk dokumentation:
Indsættes efterhånden. Printtegninger, diagrammer, datablade på anvendte komponenter

Deadline på fredag pr. mail til Niels og samtidig upload til SysEng/Systembeskrivelser

5) Evt.
Ingen bemærkninger.