Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/dtusat1/includes/header.inc.php on line 28
DTUsat-1: System Engineering - Minutes
DTUsat logo
DTUsat sites
DTUsat Project
» DTUsat-1
System Engineering


Date: 14-1-2003 By: Niels Holmgård Andersen
Referat af SysEng 14-01 kl. 1200.

Mødet kom først rigtig i gang 20 minutter over. Vi spilder hinandens tid på at vente et kvarter på at starte mødet, og endnu mere på at opdatere og gentage hen gennem mødet. Kan det forbedres?

1) Runde
Radio: Vi har fået en frekvens på 437,475 MHz. Det har vist sig at give svære frekvensproblemer på jordstationen, da antennerne ikke er tunet til denne frekvens. Vi regner på det og vurderer hvor alvorligt problemet er - ellers kan det løses senere. Jordstationen er under alle omstændigheder i stand til at klare alle jordbaserede tests. [Det har senere vist sig at det værste problem var is og vand i antennetilslutningen - det virker bedre nu.] Vi er i gang med at teste protokollen over radioen, men har en del problemer med DC-niveauet af signalet. Vi arbejder på at løse dem. Callsign OZ1DTU og understationer heraf kan bruges til identifikation og protokolniveaustyring medmindre andet aftales. Vi spørger Ib om dette kaldesignal stadig er ledigt.

OBC: Intet nyt (er godt nyt). Mangler kun latch-up tilpasning. [Ellers kører det derudaf med integrationstests - Kamera testes torsdag, power integration mandag.]

Struktur: Solpanelerne er færdige. Desværre er der opstået en defekt i OBC-panelet under hærdningen af limen. Gruppens konklusion er at der skal laves et ekstra OBC-sæt, men der er ikke voldsomt mange celler tilbage. Der er nok til at lave en ny OBC-celle (af uparrede celler), men derefter er der ikke mere elastik - vi har ikke nok celler tilbage. Det er et penge- og leveringstidsproblem. 6 ekstra celler vil kunne give os et fuldstændigt sæt flight-spare. Det kræver dog en OBC-plade mere at komme så langt - vi har lavet to sæt alodyne-behandlede plader, men den defekte OBC er ikke helt defekt. Desuden var en af de leverede celler defekte ved leveringen. Den defekte OBC-side kan bruges til rystetests. Struktur undersøger muligheden (og prisen) for at indkøbe ekstra celler.

Rystetests: Faciliteterne eksisterer, men vi skal muligvis bruge noget hjælp. Réne Fléron kan evt. hjælpe, men ellers kan vi da prøve at tænde for det og finde ud af om det virker. Henrik har en gammel øvelsesvejledning. Brüel og Kjær kan muligvis give os en manual, hvis vi spørger dem. Henrik, Mogens og strukturgruppen prøver det i dag kl. 1445. Mødes i 451. Niels sørger for at samle printkuben fuldt inden da. [Der har siden vist sig nogle problemer med denne test, men det tager vi på mandag.]

Tethermekanikkens status er uændret, men vil bevæge sig herefterdags. Der mangler udelukkende position af elektronemitteren, som fremgår af pdf-dokumenterne fra PowerCAD.

[Angående elektronemitteren havde Réne Fléron en med mandag - de ser meget imponerende ud. Pyrex-bondingen på solsensorerne er også gået i orden. Alt i alt ser de MEMS-elementer meget imponerende ud!]

Richard og jeg talte i går med Peter Brauer, instrumentering. Det viser sig at de bruger tråd i næsten nøjagtig de rigtige dimensioner til magnetometre - materialet er metallisk glas, som er stærkere, men tungere. Desuden er det superblødt magnetisk, hvilket kan skabe problemer for magnetometeret. Vi har aftalt at bruge det til vikletests. Klaus bør undersøge hvor stor effekten af en sådan klump jern er for nøjagtigheden af magnetometeret, og om det kan udkompenseres. I så fald er det en oplagt backup for aluminiumstråden, som fortsat ikke er kommet. Sjovt så ofte man kan få hjælp fra de mærkeligste steder…

Power: Thomas har kigget på printlayoutet sammen med Jonas. Der er ikke så mange fejl på printet som det så ud til da vi kiggede på tegningerne, så efter at have forbundet konverteren med ledninger fungerede den. Resten testes forhåbentlig i eftermiddag. Han og Jonas aftaler et tidspunkt for integrationstest [mandag]. [Siden er SEPIC-konverteren testet og fungerer. Desuden har solcellerne smagt rigtigt sollys - godt nok en lav vintersol, men alligevel med 230 mA kortslutningsstrøm til følge.]

PR: Torsten har skrevet en opdatering til rummet.dk, som kan læses på http://www.rummet.dk/object.php?obj=1320029. Sune Nordentoft Lauritsen derinde fra vil gerne lave interviews med nogen af os. Han vil gerne have en dato. Vi inviterer ham til næste mandag, så han kan overvære et SysEng-møde, hvis han har lyst. Folk må i den anledning meget gerne tage deres udstillingsprototyper med, så der også er noget for ham at kigge på/fotografere. [Jeg lovede at lægge adressen på mine billeder i referatet, men det har Jonas siden nået at gøre overflødigt ved at uploade dem - med genererede thumbnails - til SysEng/billeder.] Samme opfordring som sidst - kontakt Torsten, når I har noget som er presserelevant.

Henrik: Der er et hængeparti med at rette ledningsplaceringen i magnetorquerspolerne. Ledningsudtagene skal flyttes til sporene for solcelleledningerne. En ny tegning er nødvendig. Niels mødes med ham når rystetesten er overstået.

Herrstein: ACDS B-dot software is ready for implementation in C, he'll talk to Jonas and set a date for the implementation and test.

Jordstation, Rasmus: Jordstationen er færdig og er i stand til at tracke en satellit ud fra et two-line element. Den klarer også dobbler-korrektionen automatisk. Der skal justeres 22 kHz på et kvarter, ca. 24 Hz i sekundet. Desværre forstyrrer den slags modtagelsen af signalet. Der er grundlæggende to muligheder: at prøve at justere så jævnt som muligt for at gøre forstyrrelsen så lille som muligt (radioen kan justere i trin på 1 Hz), eller at justere så sjældent at pakketabet bliver negligibelt. Vi laver nogle forsøg internt, men det haster ikke - det kan klares senere.

2) Evaluering af ministeriebesøget
Vi havde besøg fra videnskabsministeriet i går, og det forløb særdeles positivt. Udvalget gav udtryk for at de aldrig havde været i tvivl om at deres støtte til os var givet godt ud. Også internt fik vi nogle skulderklap fra de andre afdelinger indenfor Ørsted-DTU. Indirekte fik vi også en del ud af det, da vi fik kontakt til en mulig fremstiller af tethertråd og øvelsestråd til at vinde op. Ellers blev der talt om at lave en rundgang noget lignende den her, men for Ørsted-instituttet internt. Det kunne jo være at der var andre muligheder for synergi end dem vi lige fandt her.

3) PR
Billeder, interviews, tv? Det er ved at være nu, hvis vi skal have noget at vise frem. En hel udsendelse i "Viden om?" om studentersatellitter er en mulighed. Martin Damkjær (journalist, 101) talte om muligheden, men det er nu vi skal have fat i tilrettelæggerne, for de har udsendelsespause for øjeblikket. Han har haft kontakt med dem før, og mener at vi har en rimelig chance for at få et program.
Status er derudover nævnt ovenfor. Rummet.dk modtager alt materiale med kyshånd.

4) Rejsegilde i februar - nedsætning af arbejdsgruppe
Malte prøver at lægge en plan for rejsegildet. Der var ikke andre tagere, så han kommer med et udkast til næste SysEng møde. Han er selv væk ugen før rejsegildet.

5) Evt.
Der blev foreslået et aflåst skab/skuffe til flight hardware. Ikke for at hindre adgangen, men for at få folk til at tænke sig om to gange inden de kigger i det skab. Nøglen kunne fx hænge i vores nuværende skab. Jeg har ikke haft tid til overs, men jeg synes at det er en god ide.

Ellers ingen punkter.