Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/dtusat1/includes/header.inc.php on line 28
DTUsat-1: System Engineering - Minutes
DTUsat logo
DTUsat sites
DTUsat Project
» DTUsat-1
System Engineering


Date: 9-12-2002 By: Niels Holmgård Andersen
Referat af SysEng 9/12 2002

1) Print, Uddeling af og Fremstilling af
Jonas mener først at de bliver sendt i dag – at de sandsynligvis er her i morgen. De er under alle omstændigheder ikke ankommet endnu.

Hvad angår fremstilling er solsensorprint klar, kameraprint fra PowerCAD ventes i aften (Johnny er på Fyn i eftermiddag) og status på power er ukendt. [Jens Adrian er blevet færdig og printet er sendt til Elprint – det er det eneste sted vi kan få det hurtigt nok. Der er bestilt fire dages levering, så printet er klar på mandag, hvor det så bliver sendt direkte til HP elektronikmontage. Resten af printene kan gå samme vej – jo hurtigere jo bedre! Til at sende til Elprint bruges programmet MACAOS, som kan hentes på http://www.macaos.com/. Jeg har brugt det før og kan give hjælp.]

[Jonas og Klaus afleverer mapper til HP i morgen tidlig. For at koordinere det afleveres de til Mogens.]

2) Monteringsproblemer, Løsning af
Jeg har arbejdet hele weekenden på at samle prototypen. Jeg sender listen over problemer ud attached til dette referat, så må folk vende tilbage med kommentarer pr. mail.

Fjedre monteres? Hvor? Hvordan? Spørge Aalborg og canadierne. Jeg havde forstået det sådan at de skulle monteres på rails, men det er ikke sikkert. Jeg undersøger det.

3) Integrationstest, Status af og Plan for
Vi er nødt til at have noget hardware før vi kan teste. Testsoftware eksisterer ”i nogen grad”.

Der eksisterer ACDS magnetometer hardware, klar til test.
ACDS har fuldt færdigt print onsdag eller torsdag – så snart det kommer tilbage fra Elcon og fra HP. Solsensortestprintet kan meget hurtigt kobles op til ACDS-printet – 1 time med en loddekolbe skulle kunne klare det. Der mangler nogle få forbindelser og konvertering af stikkene. Desværre er det uden solsensorchips, så disse skal emuleres ved at injektere små strømme. [Alternativt kan der påtrykkes strømme lige efter transresistansforstærkerne].

Jonas starter på fuld tid på software/hardware integration onsdag kl. 1500 – starter med at skrive ACDS drivere.
ACDS starter integrationstest torsdag eftermiddag.
Forhåbentlig kommer der så solsensorer på i begyndelsen af næste uge.

Selve solsensorerne har første chip pakket og klar til at sætte på et print senest 20. december. De kan derefter umiddelbart testes og kalibreres – lowspec er fint, bare de kan ændre sig når man flytter en arkitektlampe.

Power ukendt, men kan forhåbentlig samles i starten af næste uge. Thomas starter fuld tid omtrent når vi får printene tilbage, så det passer fint.
500 mA strømtræk fra ureguleret bus er maximum til udløsning af antenner og tether.

Radio sakker agterud. Vi har godt nok verificeret at sender og modtager virker, men eksamensperiode og, for mit vedkommende, samling af fysisk model trækker en masse tid fra os. Vi har så oven i købet leveringsproblemer med den sidste komponent vi mangler – switchen. Alt i alt er vi ikke så langt som vi burde være, men vi har på den anden side verificeret at transceiveren sender ikke-inverteret, at alle moduler bortset fra switchen virker. Vi regner med at have modemmet klar til integrationstest i slutningen af denne uge, alt afhængig af hvordan det går med færdiggørelsen af den fysiske model. Så kan det kobles op mod soundmodem uden radioerne. Jesper arbejder på kontrol af radioen fra Wisp.

Tether – ingen arbejder på elektronik. PowerCAD lægger printet ud i begyndelsen af næste uge, men der bliver brug for mere plads end der er på printet. Hvem laver test? Hvem kan lave dem? Selv om layout og komponenter er magen til prototypen skal der stadig testes! Dette er en total showstopper, hvis der ikke er nogen der følger printet og systemet til dørs.
Hvad er status på elektronemitterne? Rene? Han går fuldtids på onsdag, men spørgsmålet er om det er tidsnok… Niels kontakter ham og hører om status.
Temperatursensorer skal føres på tværs fra solsensorkonnektoren.
Bonding og guldbelægning af keramik kan klares på Widex.

Tether mekanik venter på færdigt layout af hullerne (solsensor + elektronemitter) for at sætte fremstillingen af frontpladen i gang.

Tether tråd skulle melde tilbage i dag. Tanaka, et japansk firma, kan levere den som standardvare. Prisen er cirka 1 €/meter – ca. 6000 kr. Den kan sandsynligvis leveres inden jul. Ellers er en af Widex’ underleverandører, SonionMicrotronic A/S i Roskilde, en mulig leverandør.

Levetidsberegningerne er kraftigt opdateret – de er oploadet til hjemmesiden. En flad tråd giver med de fleste debris-modeller en længere levetid. Levetiden svinger fra 20 dage til 2 år – lidt ubehageligt… Backup er rund tråd, som også svinger en del – 8 dage til 2 år. Problemet her er at skaffe 0.2 mm alu-tråd i 700 m ubrudt længde.

Kamera er i gang med at få prototypeprint fremstillet. Status er ikke kendt lige nu. [PowerCAD melder at der ikke er de store problemer med printudlægningen. Jeg har spurgt Johnny om at sende mekanisk interface så hurtigt som muligt.]

4) Fremstillingsplanlægning
Der er nogle problemer i fremstillingen. Vores sideplader skulle efter planen være fremstillet i morgen af laserværkstedet, men desværre er de problemer de havde i fredags mere omfattende end de først troede. De regner først med at kunne skære på mandag i næste uge.

Problemet er at pipelinen for solcellepladerne er ret lang. Pladerne skal efter råudskæringen have skåret gevind til montering af magnetorquerne. Derefter skal de aludyne-behandles og der skal monteres stag i gevindene. Så skal der limes i flere omgange for at få loddet og monteret solpanelerne, hvorefter pladerne skal behandles som rådne æg. Derfor skal de i gang så hurtigt som muligt. DSRI er lige nu i gang med at lave værktøjer til limning samt med at lodde sølvfolie på cellerne. Jeg undersøger deres præcise tidsplan og finder ud af hvornår de er klar til at begynde at arbejde på flightpladerne.

En uge er altså for lang tid. Vi får bare ikke værkstederne på DTU til at fræse dem ud – det tager voldsomt lang tid pr. plade. Måske kan man trådgniste dem ud? Jeg undersøger det.

[Jeg har lige fået mail fra laserværkstedet. De er klar til at skære onsdag, så vi kan have pladerne torsdag. Jeg taler med DSRI og hører hvordan det passer i deres planer.]

Payloadpladen
Hvis færdige mål ligger klar i morgen aften er pladen klar til næste uge. Det kræver kommunikation med kameraet og meget gerne et færdigt layout af solsensoren på 23 mm bredt print – ellers dikterer vi en hulplacering og fremstiller pladen.

Materialet er 2 mm aluplade i Al-6068 til payloadpladen


5) Evt.
Elcon er i stand til at sætte to Gerberfiler sammen, hvis det specificeres godt nok jfr. PowerCAD. Det er dog sandsynligvis hurtigere at give PowerCAD Martins layout og lade ham tegne det igen på tetherprintet.

PR/sponsorside bør struktureres som en del af menuen på DTUsat-siden, så medier har en direkte indgang til at finde billeder, pressekits og sponsorliste.

Har vi penge til at betale PowerCAD, Mogens?

En mulighed for at spare en masse arbejde er at droppe solsensoren på payloadpladen. Dette nedsætter dækningen, men gør dels printarealet større og sparer endnu et interface.

Skaffe MASTER99? Terma? DSRI? Direkte fra det tyske universitet. Richard vil gerne have en kopi af cd’en hvis muligt, men ellers opslag af 900 km debrisflux som funktion af partikelstørrelse. + viden om hvordan det integreres. Jeg undersøger det i morgen.

Holder Elcon, HP etc. juleferie? Kan vi overtale et værksted på DTU til at lave småting?

Kan HP montere vores stik? Ellers kan de formonteres i ovnen eller med varmluftsloddekolbe.

Koldsvejsning af tråden undersøges af tethermekanik. Guld koldsvejser meget nemt.

Antistatiske lommer er kommet, men temmelig forkerte… Mogens ville bestille nogle nye, men det vides ikke om de er kommet.

[Softwarefolk skal findes til næste semester – og det skal ske nu! Som det ser ud mangler vi i den grad software. Der skal laves styrealgoritmer til 3-aksestabiliseringen og alt muligt andet – og som det ser ud nu har vi muligvis ikke så lang tid til det.]

Der afholdes et endeligt CDR onsdag d. 18. december kl. 1330. Her besluttes hvordan vi klarer resten af problemerne, hvordan vi arbejder i julen og hvor meget ekstern hjælp vi har brug for.

/Niels