Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/dtusat1/includes/header.inc.php on line 28
DTUsat-1: System Engineering - Minutes
DTUsat logo
DTUsat sites
DTUsat Project
» DTUsat-1
System Engineering


Date: 18-2-2002 By: Thomas Jeppesen
Referat af systemingeniørmøde mandag d.18 februar 2002, kl. 1200

Til stede:
Johnny Hartvig Olsen (kamera), Michael Thomsen (Power), Bent Ziegler, Janus Pallesen (jordstation), Mogens Blanke (vejleder), Jan Hales (ACDS), Henrik poulsen (vejleder), Nicolaj Hermansen (jordstation), Jakob Skriver (Bootstrap), Rashid AL-Takmaji (Bootstrap), Lars Pedersen (jord-software), Britta Lindgreen (Mekanik), Hans Henrik Løvengren (vejleder), Søren Hjarlvig (Onboard software) og Thomas Jeppesen (Power)


Mødeindkalder samt referent til næste møde er Jan Hales (ACDS)
Næste møde: Mandag d. 25 februar 2002 kl.1200.

Bent Ziegler fortalte at på torsdag (21/2) fra kl. 12-13 vil der i Byg 308/ 11 blive fortalt om hvilke kurser der kan tilbydes inden for rumfart.

Præsentation af nye ansigter i Sys-gruppen:
Janus Pallesen og Nicolaj Hermansen der lige har startet et special kursus om jordstationen.
Jacob Skriver og Rashid AL-Takmaji der skriver midtvejsprojekt om bootstrap

Status på fondsansøgninger
Mogens fortalte at fristen for eventuelle rettelser til Ulla Heibergs fondsansøgnings dokument er idag kl. 1600.
Fondsansøgningen vil derefter blive sendt ud til 10 forskellige fonde.

Søren Hjarlvig har skaffet udsendelse om ”DTUsat” og vil spørge Ulla Sneider om det er i orden at den lægges ud på DTUsat hjemmesiden.

Critical Design Rewiev
Onsdag den. 27/2 holder vi CDR så der skal laves en dagsorden og tidsplan samt en nøje planlægning af forløbet så det bliver sammenhængende.
For at CDR kan blive så godt som muligt vil vi efter Sys mødet på mandag afholde general prøve. Det er meget vigtigt at vi til CDR ligger meget vægt på hvad vi er nået frem til og ikke bruger for meget tid på hvad der er opstået af problemer.
Externe vejledere til CDR : Flemming Hansen (DSRI), Carsten Jørgensen (TERMA) og Per Lund Thomsen (DSRI).

Action punkter:
Mogens, Richard, Britta og Johnny undersøger hvem der har forstand på termisk design og som vil kunne hjælpe.
Mogens og Richard tager kontakt til Peder Klit og Ilmar Santos angående nye studerende til tether design.
Alle grupper skal lave et realistisk vægtbudget og derefter maile det til Richard på immrt@student.dtu.dk som vil samle vægt budgettet så det er klar til på mandag.
Alle grupper skal finde ud af hvad der skal være af kabelforbindelser og maile det til Henrik Poulsen på hp@oersted.dtu.dk som så vil finde ud af hvordan kabeltræet skal se ud. Dette vil ske i samarbejde med Radio, OBC, ACDS og Power gruppen.

Termisk design
Den nye mekanik gruppe kigger kun på satellitens struktur så den vil kunne klare en rystetest. Derfor mangler vi stadig nogle der kan lave et termisk design. Kamera gruppen har lavet overslagsberegninger på termisk design ved at importere en Auto Cad model til et program som hedder Cinda Fluent (eller noget i den retning). Johnny vil finde ud af hvad programmet helt præcist hedder.

Refereret af
Thomas Jeppesen, Power