Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/dtusat1/includes/header.inc.php on line 28
DTUsat-1: System Engineering - Minutes
DTUsat logo
DTUsat sites
DTUsat Project
» DTUsat-1
System Engineering


Date: 8-4-2002 By: Niels Holmgård Andersen
SysEng 8/4 2002 1200

Til stede:
Jonas Sølvhøj, OBC
Søren Hjarlvig, Onboard sw
Jan Hales, ACDS
Michael Thomsen, Power
Lars Pedersen, Jord SW
Johnny Hartvig Olsen, kamera
Niels Holmgård Andersen, Radio
Richard Tøpholm, Tether
Mogens Blanke

1) Valg af referent til næste møde
Jonas Sølvhøj indkalder til næste møde.

2) CDR/fondsansøgninger
Der er ikke kommet nogen tilbagemelding fra CDR. De eksterne folk har travlt med at kæmpe for Rømers liv, så det er forståeligt nok – men det ville være rigtig rart med en tilbagemelding. Mogens spørger i morgen, men Niels hører Flemming om linkbudgettet på tlf. 35325830 eller fh@dsri.dk

Der er fortsat intet nyt fra fondene, men det er ikke usædvanligt at der går nogle måneder før der fås svar.

3) Task force status
Referat fra software workshop er udsendt. Der var mange ting der faldt på plads og flere ting, som det blev klart at der skal arbejdes mere med. Bl.a. mødes jord og onboard software for at definere pakkeformater. En anden mangel er handshake og forbindelsesopsættelsen.
Implementationstiden på softwaren, når alt er specificeret færdigt, er ikke helt kendt, men implementeringen er i gang. Backbone-softwaren (packethandler etc.) forventes færdig til sommer, men det er allerede muligt at arbejde med den software der er lavet via CVS-arkivet på http://cvsdtusat.it.dtu.dk. Her er det også muligt at begynde at arbejde på driver-software til de enkelte moduler.

Harness-gruppen har næste møde torsdag kl. 1200 i 326. Vi har færdiggjort de kriterier de forskellige designs skal vurderes efter. Vi håber at nå frem til et par forskellige mulige løsninger på torsdag, men der skal sikkert bruges et møde eller to mere.

4) Eksterne grupper – antenne fødenetværk, termisk design
Termisk design-fyren virker fortsat interesseret, men har ikke lavet et kursus. Vi henviser ham til Gösta Thuesen, ggt@oersted.dtu.dk, og håber at han bider på. Hvad angår printlayout er det Finn Jørgensen, IAU-måling/instrumentering, vi skal tale med. Det prøver vi at koordinere gennem Harness.

Antenne fødenetværk er ved at være klar – det bliver godt. Den ansvarlige er Olli Laakso, der har designet et netværk med et simuleret tab på omkring 0.2-0.3 dB. Han regner med at designe et print til det i løbet af en uge eller to. Niels har talt med ham angående antennekonfiguration, og printet bliver stjerneformet, så vi kan lodde antennerne direkte i det.

5) PR – henvendelse fra www.rummet.dk
Vi har modtaget en henvendelse fra www.rummet.dk, der opfordrer os til at skrive et dagbogslignende indlæg, der fortæller hvor langt vi er kommet.

Powers batterihistorie kommer med – Michael skriver en lille historie til Niels, der samler det hele til et indlæg. Helst hurtigt! Jeg vil gerne sende det i morgen. Det meste af det er skrevet og klar.

Solceller har vist sig at være svære at få fat på, men det er muligvis en mindre publikumsvenlig historie. Power er da velkomne til at skrive lidt om det, hvis nogle har lyst?

6) Runde
Richard har kigget på termiske forhold og har lavet et overslag for hele satellittens gennemsnitstemperatur. Mellem 20 og 50 grader i solen under forudsætning af at payload-siden ikke vender mod solen. I jordens skygge er gennemsnitstemperaturen –60 grader, hvilket er alt for lavt. Der er ikke kigget på varmekapaciteten, men udstrålingen er 9W lige i starten af skyggen. Tiden i skygge er en lille halv time, så satellittens tidskonstant er væsentlig lavere – vi kan regne med at komme helt ned. Der er heller ikke regnet med det interne effektforbrug, som er ca. ½W. Derudover må vi nok se på noget isolering af elektronikken.
Derudover har Richard kigget på batteriet – MLI er ufattelig godt isolerende. Det største effekttab er gennem ledningerne – op imod en kvart watt?! De tal og forudsætningerne skal lige kigges igennem. En mulig startopgave for vores nye termisk design-mand? Vi skal i hvert fald ned i ledningsstørrelse.
Ophæng af batteriet skal være tilsvarende isolerende – en mulig kontakt er Lars Hedemann, Terma.

Kameraspændingerne ser lidt kriminelle ud – der skal laves 17V ud fra 3V3, hvilket er lidt højt at springe. Kamera og Power afgør den sag internt onsdag.


Referent: Niels Holmgård