Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/dtusat1/includes/header.inc.php on line 28
DTUsat-1: System Engineering - Minutes
DTUsat logo
DTUsat sites
DTUsat Project
» DTUsat-1
System Engineering


Date: 22-10-2001 By: Torsten Lorentzen
Tilstede:
Torsten Lorentzen, Thomas Jeppesen, Michael Thomsen, Jonas Sølvhøj, Hallgeir Wilhelmsen, Thomas Petersen, Niels Holmsgård Andersen, Simon Tage Jespersen, Mogens Blanke, Richard Tøpholm(sent)

Referent Torsten Lorentzen

Status fra grupperne:

Mekanik
Gruppen har defineret interfaces til andre grupper og vil rundsende et dokument til alle grupper, hvor de kan definere ønskede interface, ledningsføringer og lign.

Radio
Har undersøgt mulighed for strålingstestning af komponenter ved Risø og på Rigshospitalet. Begge kan udføre totaldosis test men kun Riget kan lave Latch-up test.
Ålborg har besluttet at købe en radio gennem OSSS.

Protokol
Vil benytte Ax25 protokollen og ser i øjeblikket på kildekoden til en implementering foretaget til Linux. Gruppen mangler en fastlæggelse af programmeringssprog for at kunne komme meget videre.

Hardware
Atmel processor er (næsten sikkert) valgt. MIPS processoren er ikke egnet rent opbygningsmæssigt til space brug.
Det betyder et energi forbrug på 4mW/MHz og at programmeringssproget bliver enten ADA eller C.

SW
Har kigget mere på operativ system. QNX kan ikke bruges med Atmel processoren så de kigger nu på Ecos der er et open source realtidssystem.

Power
Galvanisk adskillelse droppet da det ikke er nødvendigt ifølge Flemming Hansen. Batteri og ladekredsløb er blevet bestilt. De har set en del på solceller og fundet prisen på celler med en virkningsgrad på omkring 26% til ~70000dkr. Mekanik gruppen vil meget gerne have solcellerne til rådighed hurtigst muligt for at kunne teste dem mekanisk.

Attitude
Har arbejdet med implementering af orbit prediction i matlab der nu virker. Gruppen har opsplittet ansvaret for HW (sensorer og aktuatorer) og SW (drivere og reguleringsalgoritmer) samt arbejdet og tænkt en del over interfaces til de andre grupper.

Payload
Udfoldelige solpaneler er ikke droppet helt endnu selv om det ellers fremgår af mail udsendt 10/10.
Der vil være valg af payload i morgen hvilket alle ser frem til.

Torsten